Ernæringsterapi

 

Ernæringsterapi – Hvad er en Ernæringsterapeut?

Kosten er den vigtigste faktor i min vejledning, og er der behov for en mere biokemisk og holistisk indsats vil jeg supplere med f.eks. blodprøver mm. Analyserne foretages på anerkendte laboratorier.

Derudover kan jeg komme ind på, og evt. henvise til øvrige støttende behandlingsmuligheder som: kropsterapi, fordybelsesterapi, zoneterapi, kranio-sakralterapi, homøopati mm.

1. Mit tilbud om diætvejledning til børn/unge med Autisme og lignende forstyrrelser

indeholder et opfattende diætprogram, som i første omgang varer syv mdr. Jeg orienterer indgående om hvad diætvejledningens faser omfatter, og om hvilke tiltag jeg evt. yderligere kan anbefale, ligesom vi vil komme ind på laboratorieprøver som jeg finder nødvendige i et vist omfang, for at blive helt klar over den indre biokemi.

Jeg sætter den nødvendige tid af til første konsultation, idet vi skal tale meget kost og opskrifter mm, derefter vil der blive afsat 2 – 3 opfølgende konsultationer af ca 1 – 1½ times varighed.  Jeg vil være at træffe på telefonen eller på e-mail hvis der opstår akutte spørgsmål.

Såfremt der skulle være behov for orientering i forhold til offentlig støtte, skoleforhold mm, har jeg erfaring indenfor dette felt også, og kan bistå ved ansøgninger, klager mm.

Min erfaring er, at et diætforløb kan vare op til 3 år – se afsnit om Autismespektret – diæt eller ej !

2. Generel ernæringsterapi og kostvejledning er et vigtigt tiltag ved alle sygdomme om det bare er lettere symptomer eller alvorligere sygdom.

Opnåelse af større energi, generelt bedre velvære, samt mindskelse af bivirkninger er nogle af ting jeg ofte hører, når man ser på:

  • om det er rigtig kost – det man spiser,
  • om der er noget man ikke tåler,
  • om der er noget – der forhindrer at maden fordøjes som den skal eller
  • om at man ikke optager sin mad ordentligt, hvilket jo i øvrigt hver for sig er vigtige faktorer for ens helbred og sundhed.
Jeg afsætter 1½ –  2timer af til første konsultation, og 1 time til opfølgende konsultationer.

3. Familiebesøg er en hyggeaften/eftermiddag eller hvad som passer bedst, hvor vi taler om familiens madvaner, med fokus på forebyggelse og bevaring af et godt helbred:

  •  Hvad er rigtig og sund kost ?
  •  Skal alle familiemedlemmer spise det samme ?
  •  Behandles maden på den rigtige måde, stegning, bagning, opbevaring ?
  •  Hvad med sodavand og slik ?
  •  Skal man tage vitaminer og mineraler eller andre tilskud ?
  •  Diverse spørgsmål om evt. slankekure, smerter, spisesituationen, økonomi/indkøb mm.
Jeg beregner mig kørselsudgifter, når turen er længere væk end Odsherred.

Din mad er din medicin ….

Ernæringsterapeuten – din og din families optimale sundhedsguide

Jonagold Apples in a Basket